lunes, 23 de noviembre de 2009

Agustí Centelles exposa a Granollers

Interpretant Centelles, 14 visions.
Sala d'art El Quatre, Granollers. fins al 28 de novembre.

Agustí Centelles exposa a Granollers. Catorze fotografies del gran mestre del fotoperiodisme han servit a un grup de fotògrafs, com a base per reflexionar sobre la seva activitat, a través de l'obra d'un dels fotògrafs més importants de l'Europa del segle XX. Aquesta exposició coincideix amb la celebració del centenari del naixement d'Agustí Centelles.
Cadascun dels catorze fotògrafs participants ha seleccionat una fotografia de l'extens arxiu (9.000 imatges) que Sergi Centelles, fill de l'autor, va cedir per a aquest projecte.
Des del meu punt de vista, l'exposició ubicada al primer pis de la sala d'Art El Quatre, conté tres exposicions:
Una seria la de les 14 imatges d'Agustí Centelles, imatges inèdites en la seva majoria, que no tenen un fil conductor però que mostren diversos aspectes i temes tractats per l'autor al llarg de la seva vida. Una altra visió seria la de les catorze imatges realitzades avui pel grup de fotògrafs, són imatges que mostren la forma actual en què desenvolupen la seva activitat. Finalment, la visió de conjunt, cada imatge de Centelles unida a la imatge que ha inspirat. Aquesta última visió és la més complexa, ja que cadascun dels autors han elaborat la seva interpretació des de punts de vista molt personals.
El conjunt de l'exposició és molt correcte i molt agradable de veure. Menció especial per les dues imatges que Sergí Centelles i Agustí Centelles, fill i nét respectivament, han realitzat especialment per a aquesta mostra, implicant-se en el projecte totalment.

Valentí Enrich

Griselda Escrigas

Ramon Ferrandis

Cristina Forés

Josep Garcia

Anna Iglesias

Sílvia Jordan

Anna Mas

Anna Padrós

Jordi Salas

Miquel Sebastià

Xavier Solanas

Núria Tarrés

Toni Torrillas

Sergi Centelles

Agustí Centelles

No hay comentarios:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...