jueves, 24 de mayo de 2012

Espai Garum presenta el llibre FUI del fotògraf Màrius Gómez

Ahir 23 de maig a les 19h es va presentar el llibre FUI del fotògraf Màrius Gómez a la Sala d'Actes de la Biblioteca Ca l'Oliveres de Lliçà d'Amunt.

Davant d'una cinquantena d'assistents la presentació va ser iniciada per Vicenç Relats, director de la revista Vallesos, que va parlar sobre la seva relació d'amistat amb l'autor i com el seu estil ha anat evolucionant a través dels anys, des de les primeres fotografies publicades, fa 30 anys, a la revista A mig Tenes, sempre en una recerca constant per crear harmonia entre el fotografiat, el fotògraf i l'espectador.
Seguidament el fotògraf Xavi Mañosa va parlar de la qualitat tècnica de les fotografies i de l'edició del llibre, destacant el diàleg que es crea quan un fotògraf s'enfronta a l'acte creatiu de plasmar uns espais en degradació que mostren el pas del temps però, que també, ens parlen d'aquell temps en que van estar en plenitud. Finalment l'autor ens va comentar la raó de realitzar una edició en forma de llibre en aquesta època digital, que no és altra que en ser un element tangible, el llibre és atemporal com a mitjà per transmetre informació. També va explicar el procés creatiu que l'ha portat a la realització d'aquesta sèrie de fotografies. Un projecte que es va iniciar fa 4 anys i que en aquest temps ha evolucionat amb la visita a més de 20 edificis de Lliçà d'Amunt, en què ha anat realitzant infinitat de fotografies, sempre d'espais interiors, que després d'una estricta selecció, es resumeixen en les 31 imatges que conformen el llibre Fui.

Màrius Gómez no ha plantejat aquest llibre com un exercici de memòria històrica, ni com un conjunt de fredes fotografies, sinó com un diàleg en primera persona de cada espai "Yo fui" (passat del verb SER) i ell "Yo fui" ( passat del verb IR), això també li permet aportar una segona aproximació al llibre que, amb la inclusió de les coordenades GPS, convida l'espectador a ser proactiu i descobrir on son aquests llocs que, potser, ja no existeixen, i en última instància, és una reflexió sobre l'inexorable pas del temps.
El llibre es pot adquirir per 19,90 euros i per a aquest acte es va realitzar una edició limitada de 20 copies d'una fotografia numerades i signadés per l'autor.

Sobre l'autor:
Comença a interessar-se per la fotografia amb 18 anys arran d'un viatge en solitari a Venècia. Compagina la seva activitat com a fotògraf amb els seus estudis de disseny gràfic i des de 1990 es dedica professionalment al disseny, i comença a utilitzar la fotografia com a mitjà d'expressió artística. De naturalesa inquieta i multidisciplinar, Màrius Gómez utilitza la fotografia com un mitjà que li permet bolcar tota mena de pensaments i idees. Els seus projectes personals es basen en la recerca de la bellesa i en la interacció amb l'espectador perquè, aquest, formi part activa de l'obra. Una obra en què intenta anar una mica més enllà i que hi hagi sempre una segona o tercera lectura. Com a fotògraf ha exposat la seva obra en diverses galeries i festivals, com dissenyador gràfic, treballa habitualment per a companyies i empreses de sectors molt diversos.

1 comentario:

Jaume dijo...

Moltes felicitats amic!
Un plaer poder compartir amb tu les teves passions (algunes, només algunes…).
Una abraçada!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...