domingo, 25 de mayo de 2014

Teresa Romanillos i Martí Boada inauguren "La Calma"

El diumenge passat dia 11 de maig a les 12h es va inaugura l’exposició nº 80.
Durant més d'una hora, els assistents van poder gaudir d'una proposta artística que sorgeix de les caminades que els autors han realitzat pel Pla de la Calma. La mirada de la fotògrafa Teresa Romanillos i l'emoció de les paraules del naturalista Martí Boada juntes per crear noves realitats. Unes realitats que es plasmen en cinc fotografies en blanc i negre on la fotògrafa mostra diversos moments del dia al Pla, aquestes fotografies creixen com a obra d'art en incorporar, el naturalista, uns versos manuscrits inspiradors, que ens traslladen a la part més inconscient de la nostra ment. L'exposició es complementa amb una sisena obra creada per en Martí Boada on ha escrit, a ploma, un llarg poema on aboca un munt de sensacions. Aquest poema està emmarcat per diverses grafies realitzades per l'autor amb pinzell i sàvia d'alzina.

“La Calma”
Fotografies de Teresa Romanillos amb poemes de Martí Boada
Exposició de l’11 al 30 de maig.
ESPAI GARUM (Anselm Clavè, 6. 08186 Lliçà d'Amunt)

Aquest projecte parteix de dues mirades que conformen una aproximació a la natura i al paisatge. Per una banda, la mirada del naturalista que, en aquesta ocasió, va mes enllà dels elements formals per celebrar amb les seves paraules aquest paisatge. Per l’altre, hi ha una aproximació estètica amb imatges que intenten també defugir dels continguts explícits, en un intent de comunió amb les paraules.
L’apropament vol ser intuïtiu; íntim i personal. Poètic. Amb la voluntat de desproveir la mirada d’intencions i deixar-se inundar per la revelació. Des de el punt de vista de les imatges, hi ha intenció de revisitació de la realitat, intentant fer una aproximació menys figurativa. Blanc i negre com un dels elements de conceptualització, amb el repte de mostrar l’essència, desproveïda de color.  Alhora, les paraules transmeten emoció, fascinació per tot el que conforma la magnificència d’aquest paratge, tant des de el punt de vista de la seva complexitat ecològica com de la seva bellesa.
Comunió entre la mirada i l’emoció de les paraules. Dues aproximacions per a una única epifania.

Més informació. www.espaigarum.esNo hay comentarios:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...