jueves, 19 de junio de 2014

Espai Garum Secret inaugura "Retrats de riure" de Màrius Gómez

Ahir al vespre a les 20h s’ha inaugurat, amb més de setanta persones, la segona exposició de l’Espai Garum Secret. "Retrats de riure" són 25 fotografies de gran format (560x800mm) en blanc i negre que el fotògraf Màrius Gómez ha realitzat buscant el somriure com a nexe d'unió entre persones d'edats i ambients molt diversos.

Segons l’autor “Aquest projecte neix l'any 2013 per donar sortida a la necessitat d'expressar que el pessimisme que ens envaïa amb aquesta història de la crisi no ens podia vèncer. Encara que els mitjans de comunicació seguien erre que erre amb la crisi, jo vaig començar a descobrir somriures en les persones amb les que parlava, potser és que volia veure-les, ja que l'any era dur per a molts de nosaltres però, les veía, i això em va donar la pista per a aquesta sèrie: Persones del meu entorn que somriuen. Ha estat un projecte divertit i compartit amb persones que estimo, i que m'ha permès sentir, a través dels seus somriures, que el més important, sempre, són les persones. (sobretot en temps de crisi)”

Aquest retrats son directes i sense floritures innecessàries, buscant la mirada i el somriure. En blanc i negre i l'enquadrament molt proper, tallant les orelles, el coll i la part superior del cap, així destaca la mirada i el somriure; l'enfocament, als ulls i amb obertura de F:1,8 amb poca profunditat de camp. Tot aixó fa que el personatge perdi part de la seva personalitat però s’intensifica la mirada directa i, sobretot, el somriure.

En finalitzar la presentació l'autor ha proposat als assistents que tornin un altre dia a veure l'exposició en solitari per, així, experimentar la sensació de veure's observat per vint-i-cinc persones que et miren directament i et somriuen. Tota una declaració d’intencions.
Exposició fins el 3 d'agost

(totes les fotografies de l'inauguració les ha fet en Ramon Ferrandis) 
No hay comentarios:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...