viernes, 17 de mayo de 2013

Isabel Colomer exposa "Abecedari" un projecte per a tots els nens del món


Per a l’exposició 68 d’Espai Garum Isabel Colomer ens mostra les il·lustracions que ha fet per al projecte Abecedari (en català, castellà, anglès i francès) amb un estil clar i en- tenedor. Unes il·lustracions alegres dirigides a nens i nenes de 3 a 99 anys que ens faran oblidar les presses i el neguit, per convidar-nos a somniar amb solidaritat i tendresa.
Abecedari neix el 2010 de la mà de Jean Paul Wabotaï (autor del llibre, compositor i intèrpret de la música Abecedari) i d’Isabel Colomer (il·lustradora, dissenyadora gràfica i una apassionada del cant a capella, intèrpret també de la cançó “Abecedari” en català). Amb aquest projecte volen oferir una ajuda a l’alfabetització de països com ara la República Democràtica del Congo (d’on prové Jean Paul), en què la població te un índex d’analfabetisme del 80%. I és un projecte per a tots els nens del món perquè tots dos pensen fer tants alfabets com puguin —com diu Isabel, “fins que em tremoli el pols!”—, perquè per a ells és un projecte de vida.
El projecte Abecedari traslladat a Catalunya (a Espanya, a Europa), amb una escolarització infantil del 100%, ofereix a particulars i a escoles la possibilitat d’aprendre l’alfabet per mitjà de la música, d’una ma- nera lúdica i divertida. És un projecte educatiu alegre, informal, atemporal, innovador i intergeneracional.
Està compost d’un llibre, un CD (amb 3 cançons), un quadern de dibuix i escriptura i un pòster. És un projecte creat per conèixer les lletres de l’alfabet d’una manera divertida i variada, utilitzant paraules (noms) que comencen amb cada una de les lletres de l’abecedari, que cantades, escrites i dibuixades ajuden els més petits a entrar dins el fantàstic món de la lectura i l’escriptura.
Cada llibre de la col·lecció, amb el seu idioma (català, castellà, francès i anglès), té 26 dibuixos diferents, 26 paraules (noms) que comencen per cada una de les 26 lletres de l’alfabet (ep!, el castellà en té 27). Cada llibre descriu les imatges de la cançó que l’acompanya, i són diferents en cada idioma.
Alphabet Africa vol contribuir a desenvolupar i reforçar llengües africanes que estan en perill de desús (Lingala, Munukutuba, Kikongo...), sobretot en l’àmbit educatiu, per culpa de les llengües colonitzado- res, i així contribuir a preservar-les per a les generacions futures.
El seu primer abecedari neix el 2010 publicat per l’editorial Larousse sota el segell VOX, com “Abecedario” en castellà i “Alphabet” en anglès. El 2012 Jean Paul Wabotaï i Isabel Colomer, sota el segell JPW Productions + L’ Associació Enfants du Congo-Enfants du Monde, publiquen “Alphabet Africa” en francès. I a mitjans de maig del 2013 sortirà “El meu primer Abecedari” en català publicat per Estrella Polar. Per més informació sobre el projecte “Alphabet Africa”: www.alphabetafrica.jimdo.com - www.maisondelapaixcongo.jimdo.com 

No hay comentarios:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...